Ons koor

Wij zijn een enthousiast gemengd koor met op dit moment 25 leden, niet alleen uit Dieren zelf, maar ook uit de wijdere omgeving. We staan onder bezielende leiding van onze dirigente Dineke de Roo. In een aangename sfeer bewijzen wij dat ontspannen en plezierig zingen samen gaat met een goed muzikaal niveau.

We zingen a capella muziek uit verschillende eeuwen, van renaissance tot heden, in meerdere talen en stijlen. Ons repertoire is dus gevarieerd, zeker ook in de gevoelsbeleving en sfeer.

Minstens één keer per jaar treden wij op. Altijd in samenwerking met gastmusici als muzikale intermezzi en soms ook met medewerking van andere koren. Het programma van onze concerten wordt opgebouwd rond een bepaald thema. Bij onze concerten Oh happy eyes in april 2018 kregen alle facetten van de liefde een plek. Voorjaar 2019 hebben wij de Misa Criolla uitgevoerd, samen met andere Zuid-Amerikaanse werken.

Om het niveau van ons koor goed op peil te houden, organiseren we jaarlijks een workshop waarin de stem centraal staat.

We repeteren op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Twee uur intensief met onze stem bezig zijn. Het moment ervaren dat er zoveel samenwerking en harmonie is, dat de magie van samenzang voelbaar is. Ben je benieuwd naar dat gevoel?

Je bent welkom om drie keer gratis mee te komen zingen. Als dit naar meer smaakt, kan je na een stemtest lid worden. De contributie bedraagt 20 euro per maand.

Op dit moment hebben we voldoende alten en sopranen. Mocht je je als alt of sopraan aanmelden, dan kom je op een wachtlijst. Er is wel altijd ruimte voor nieuwe tenoren en bassen.