Onze dirigente

Dirigente Dineke de Roo (1955) heeft een indrukwekkende achtergrond aan opleiding en scholing. In 1998 sloot ze de Meerjarige Dirigenten Opleiding af, waarna ze koordirectie studeerde aan de Hogeschool IDE van Joop Schets en aan de HKU bij Rob Vermeulen. Ze volgde stages en masterclasses bij Roderich Kreile (Kreuzchor, Dresden) en Ludo Claesen (Belgiƫ).

Tijdens een bezoek aan Moskou in 2002 maakte ze kennis met de uitvoeringspraktijk van Byzantijnse koormuziek en Russische volksmuziek door Russische koren. Diverse werken van beide muziekstijlen heeft ze daarna uitgevoerd met verschillende projectkoren, maar ook binnen haar vaste koren gebruikt ze deze muziek regelmatig.

Vanaf september 2015 geeft Dineke leiding aan ons koor. Naast haar gedegen achtergrond en goede vaardigheden als dirigente, is zij een warm en betrokken mens. Ze vraagt, vooral richting optredens, concentratie en hard werken van haar koorleden, maar doet dit op een fijne, oprechte en humorvolle manier.

Behalve Canzonet heeft Dineke het Overdagkoor uit Doetinchem en het Stadskoor Bredevoort onder haar hoede. Ze geeft daarnaast ook cursussen en workshops koorscholing en heeft de muzikale leiding van Zanglokaal Doetinchem dat (thematische) zangdagen en de jaarlijkse zomerzangweek organiseert.